وبسایت پایگاه جامعه اطلاع رسانی تاریخ پزشکی ایران به منظور تسهیل دسترسی دانشجویان، پژوهشگران و علاقهمندان به حوزه تاریخ پزشکی راهاندازی شده و آماده انتشار آثار همه پژوهشگران در حوزه اسناد، خبر، عکس، مقاله، تولیدات دیداری و شنیداری، تبلیغات و معرفی کتاب در زمینه تاریخ پزشکی است.
زهرا حسین هاشمی، یکی از موسسین این پایگاه به خبرنگار ایمنا گفت: در پی تأسیس رشته تاریخ پزشکی و گرایشهای وابسته به آن در تعدادی از دانشگاههای کشور، لزوم ایجاد پایگاه جامع اطلاع رسانی به منظور راهنمایی علاقه مندان به این رشته و حوزه وجود داشت.
وی افزود: محتواهایی شامل معرفی اساتید و پژوهشگرانی که در این حوزه دانشآموخته و تدریس میکنند، معرفی رشته تاریخ پزشکی و گرایشهای آن، منابع آزمون کارشناسی ارشد، معرفی مجلات داخلی و بینالمللی، جدیدترین آثار و کتابهایی که در این حوزه تألیف شده و جایگاه شغلی تاریخ پزشکی روی این وبسایت قرار میگیرد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: سایر بخشهای وبسایت شامل اطلاع رسانی در خصوص دانشگاههایی که رشته تاریخ پزشکی را دارند، همچنین اخبار، همایشها و فراخوانها کارگاههای علمی و افرادی که در حوزه تاریخ پزشکی کارگاه برگزار میکنند است.
حسین هاشمی تصریح کرد: قسمت دیگر سایت را تازههای نشر، گالری تصاویر، اطلاع رسانی همایشها، معرفی پزشکان و دسترسی به اسناد و منابع پژوهشی است که اسنادی که پیگیری حقوقی ندارند در اختیار پژوهشگران و دانشآموختگان این رشته قرار داده میشود و استفاده از پایگاه جامع اطلاع رسانی تاریخ پزشکی ایران محدودیتی ندارد.
وی خاطر نشان کرد: فعالیت پایگاه جامع اطلاع رسانی تاریخ پزشکی ایران تأثیر مثبت در پیشبرد توسعه علمی رشته تاریخ پزشکی قدم بر می دارد و در همین راستا به همکاری همه فعالان و علاقه مندان در این حوزه نیاز است.
- بازدید: ۱۲۵
ایسنا/اصفهان: کتاب «تاریخ پزشکی ایران باستان» به قلم مسعود کثیری، عضو هیأت علمی گروه تاریخ دانشگاه اصفهان به تازگی از سوی انتشارات طب سنتی ایران منتشر شده است.
مسعود کثیری، نویسندۀ این کتاب در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بازگشت به میراث فرهنگی گذشته، هم برای افتخار به داشتهها و هم به دلیل استفاده از راهکار نیاکان ما برای ساخت آینده و خلق پارادایمهایی مطابق با سنتها مفید است و ما در مسئلۀ پزشکی به این بازگشت برای تأمل در سنت تاریخی اجدادمان نیاز داشتیم.
- بازدید: ۱۱۲
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه اصفهان به مسئولان هشدار داد که برنامهریزی برای دوران پساکرونا را از همین الان جدی بگیرند.
- بازدید: ۱۰۹
محققان در پژوهشی تاریخچه قرنطینه در ایران را در اواخر دورهی قاجار و اوایل پهلوی را بررسی کردهاند. نویسندگان این مقاله معتقدند در کشور ما قرنطینه از قدیم مورد توجه واقع شده بود ولی هیچگاه به صورت علمی و موثر اجرا نشده است.
- بازدید: ۹۸
گزیده های تاریخ پزشکی
- لینک مجلات ایرانی تاریخ پزشکی و طب سنتی
- معرفی دکتر آرمان زرگران، از اساتید شاخص تاریخ پزشکی ایران
- معرفی کتاب سلامت، بهداشت و زیبایی در عصر قاجار
- معرفی مجله اخلاق و تاریخ پزشکی
- معرفی فصلنامه تاریخ پزشکی، دانشگاه شهید بهشتی
- معرفی مجله journal of research on history of medicine
- فهرست نسخه های خطی ایالت راجستان هندوستان